Wah penemuan hebat yang telah diperkenalkan oleh Dr suhaila Mohamad (BIOSAINS), UPM. Rumpai laut boleh menggantikan garam. Sumber ini telah dibuktikan oleh Penyelidik dari UPM di mana pelbagai benefit boleh dibandingkan daripada garam. Rumpai laut ada pelbagai jenis, tetapi ada satu yang telah dibuat analisa dan telah dijadikan untuk penghasilan menggantikan garam.Dalam Malaysia Hari Ini dan akhbar serentak war warkan maklumat itu, tetapi belum dipasarkan lagi kerana belum disahkan oleh KKM. Apa yang aku dengar, rumpai ni dapat prevent high kolestrol dan bukan mengurangkan ..hhehe jgn silap, juga mencegah kanser.. dan aku baca rumpai ini juga baik untuk pesakit ginjal....Tapi aku pun tak pasti rumpai jenis apa yek???? kalau di sabah terkenal dengan seaweed ini...
Geng Kembara Perantau
Wednesday
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
< Huwaaaaaa, huwaaaa. 27.01.2012 kenangan terakhir di Pejabat Sarawak. Goodbye!! Today is the last day i will be leaving the department...
-
For this entry, i would like to share about my experience facing of 3 interview session. As interviewee i have to prepare before attending t...
-
LAKSA SARAWAK..KEBANGGAN RAKYAT SARAWAK....HUHUHUUH NIE MEE JAWA KATANYA..MEMBER MAKAN BREAKFAS...
-
WAH kemaih kemaih....baru lah syok tgok..hehehe nampak takkat sebelah tu ade iklan by NUFFNANG....rajin2 lah klik yer...kalau dah termasuk b...
-
Sabda Rasulullah SAW di dalam sebuah hadith: “Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan yang diberkati, maka Allah SWT memfardhukan ke ata...
hehehehe...kat sini bnyk makan rumpai laut juge. bnyk letak dlm sup. org jepun kate bgs utk kesihatan tp x tahu le khasiat mcm ne.
ReplyDeleteso betul lah...kata prof, dari UPM tuuu.. :)
ReplyDelete