Geng Kembara Perantau

Friday

AKHIRNYA...MAXIS BEAT CELCOM...

WELCOME MAXIS, GUDBYE CELCOM.........:p
Inilah akibatnya En celcom yang tak dengar kata, aku dah kata dah....tolonglah perbaiki sevice anda...so kan dah ditinggalkan oleh en azlan. Last time kan dah bagi warning, tulah....dah hilang pelangan yg baik budibicara. so aku decide digi awek aku...hehehe eh digi lak...maxis sebagai peneman setiaku...sory ye Cik digi cannot help u....i prefer maxis. Anyway Cik maxis gave me 7days trial., if line nye unsatisfied... aku akan try cik Digi lak heheheh..but so far tak buat ragam le today.Tq maxis and gudbye celcom...jasamu dikenang..huhuhu
Emmm..wah wajah baru, ehem korang tak perasan ke??baru ada semangat...tq pada interior designer bukan free nie...aku belanja besar nak renovate semua ruang ruang dan sekali ngan roofing aku replace dengan yang baru...aku dapat bill kos semua nie tinggi jugak...emm boleh buat ansuran tak? emm 2 tahun leh?biar aku terus teranglah, exactly kos aku renovate nie hampir cecah 1million ....takpe janji puas hati.TQ DESIGNER..syg designer kerana memberiku ilham baru ..........emm langsong tak berabuk, debu emm jgn harap bersih jek..kilat lagi...haaahahahaha.

Jumpa member lama....kenangan lama kembali
Pepagi dah semangat nak wat blog entry, today hari sabtu jam 10.10am, aku ke Johor.haiii naik belon lagi baa....ada urusan yang belum selesai harus ku lengkapkan. Nanti sampai di senai AIRPORT member skolah ambil..wah dah lama aku tak jumpa Azril, rindu aku saat bermain2 sewaktu sekolah menengah, main bola bersama, bermain basikal bersama.........main basikal siap bersaing basikal sapa yang paling cantik, emm masa tu duit skolah aku perabih modified basikal dengan tukar sport rim nya, tukar seat nya, tukar paddlenya, habis aku tukar lah sampai kan tiada yang original pada yg dibeli,sampai rantai pon aku tukar..hahah nak tau basikal aku antara yang tercantik pada zaman dikawasan aku..aku rasa pon cantik juga...aku solekkan nya dgn warna putih dan sport rim putih....emmm terliur bebudak lain hinggakan basikalku sering diperhatikan...emmm adus sampai ada dah yang hilang screw...memang ada yang dengi tak hingat!!!! biasalah semua yang ku pakai semuanya barang berkualiti.....tu yang ada yang nak membedalnya sampaikan sekecil kecil screw pon ada yang nak dicurinya. ops melalut pasal basikal lak....emm tapi takpe aku syer kenangan aku ngn member aku nielah....zaman aku skolah tak macam zaman sekarang semua budak budak sekarang bermotor...dah lain.Dulu kira yang ada motor bawa ke sekolah dah dikategorikan kaya(berduit)....biasalah masa tu motor tu kehendak tak menjadi keperluan untuk remaja sekolah yang macam aku...sekarang kalau tak ada motor dah serba tak kena bebudak sekarang ...mat rempit??? mana ada dulu..sejak budak sekolah bawa motor dan motor dah jadi keperluan tu yang depa dah ramai jadi mat rempit.......tapi kalau korang nak tau aku sampai sekarang tak de motor kepunyaan sendiri......itulah kekurangan aku,emm riding motor boleh api setakat kat taman2 nak ke surau ke kedai oklah..klu dh melibatkan jalan besar ketar juga aku dibuatnya......tapi member aku azril yang nak ambil aku kat senai niee memang sampai sekarang die masih gilakan motor...mujur member aku tak jadi mat rempit.heheh macam adnan sempit( cam crita dlm astro)



5 comments:

  1. wahh..giler mahal kos renovatenye..

    ReplyDelete
  2. waa..ada nampak sikit kilat, ingat tak merantau lagi dah, mana tau !! Dapat balik malaya..Ha..ha2

    ReplyDelete
  3. uit....kenangan paling manis bila dapat balik malaya...huhuuh

    ReplyDelete
  4. Huih..gi johor jumpa Azril jer..xckp ngan aku..gambau mana gambau? upload laa..

    ReplyDelete
  5. heheh sabar bro F.J nnti aku upload...

    ReplyDelete

Popular Posts